Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

French Open 2011: Women's singles, Final



   Διεξήχθη σήμερα ο τελικός γυναικών, στο γαλλικό τουρνουά τένις, στο Roland Garros, ανάμεσα στην ιταλικής καταγωγής κάτοχο του περσινού Grand Slam, Francesca Schiavone και την Κινέζα, Na Li. Οι δύο αθλητικά ηλικιωμένες τενίστριες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Η Li απέκλησε στους ημιτελικούς τη Ρωσίδα, Maria Sharapova, και η Schiavone την Γαλλίδα Marion Bartoli.
   Νικήτρια αναδείχθηκε η Na Li, η οποία είναι η πρώτη Ασιάτισα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του αθλήματος! Αύριο, αναμένεται ένας ανατρεπτικός αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακός τελικός των ανδρών από τους γνωστούς σε όλους τους φίλους του τένις, Rafael Nadal και Roger Federer! Ας κερδίσει ο καλύτερος!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δε θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα...

   Την λατρεύω τη θάλασσα, καλός ο Πλιάτσικας, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν τόόόσα που θα' θελα να αλλάξω. Άραγε γιατί, γιατί, γιατί να μας συμβαίνουν όλα αυτά; Σε τι έχουμε φταίξει. Το μόνο που ακούμε καθημερινά, όχι μόνο από τα Μ.Μ.Ε., αλλά και σε συζητήσεις μεταξύ ατόμων κάθε ηλικίας, είναι οι λέξεις: Μνημόνιο, Τρόικα, Ευρώ-ομόλογο.
   Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο θέμα κρίση και συνέπειες γιατί δεν θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου προς το παρόν. Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την οργή μου για τα Μ.Μ.Ε. Ξεκινώντας λοιπόν, σήμερα, ήμερα Τετάρτη και 1-6-2011, οι αξιόλογοι και πάνω από όλα αξιότιμοι Έλληνες βουλευτές αποχώρησαν από τη Βουλή και δέχθηκαν εξύβριση από τους αγανακτισμένους πολίτες. Το θεώρησαν απαράδεκτο και το κατηγόρησαν όσοι από αυτούς έκαναν δηλώσεις. Και το γελοίο στην υπόθεση είναι πως έβγαιναν δημοσιογράφοι και υποστήριζαν τις απόψεις τους.
   Γελοίο, μονό αυτό έχω να πω.Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: φερέφωνα. Η απόλυτα περιγραφικοτατη λέξη. Αυτοί δεν είναι αγανακτισμένοι; Δεν πονούν για την Ελλάδα όπως όλοι εμείς; Δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας και έχουν επαναπαυθεί λόγω της πολυτελούς ποιότητας ζωής του; Πόσο εγωκεντρικοί άνθρωποι παίζει να είναι. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.
   Το μόνο που αισθάνομαι πως πρέπει να κάνω είναι να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους οσους διαμαρτυρονται αυτες τις μερες, ειναι ο,τι καλυτερο εχει συμβει ως τώρα, και τέλος: Να γιασουν τα χερια σας! Δεν μπορειτε να φανταστειτε πως θα ηθελα να ημουν και εγω εκεί!